Natuurlijke en landelijke woningen

In Lieren worden 30 woningen gerealiseerd, van starterswoningen tot ruime eengezins- en levensloopbestendige woningen. Door de unieke ligging van de woningen, op de overgang tussen dorp en landschap is gekozen voor een landelijke en natuurlijke uitstraling. Er komen 20 hoek- en middenwoningen, 6 multifunctionele woningen en 4 half vrijstaande woningen.

De woningen zijn zorgvuldig ingepast in de landelijke omgeving, met mooie details zoals gebakken keramische dakpannen en grote kappen. Voor de gevelsteen is gekozen voor een gemêleerde baksteen, wat het natuurlijke karakter van de woning vergroot. Alle woningen hebben drie slaapkamers en één badkamer.

De connectie met de natuur en het landschap wordt alleen maar versterkt door de indeling van de woningen. Zo hebben alle woningen een schuifpui in de woonkamer, die toegang geeft tot de tuin. De raamkozijnen zijn van hardhout en ook voor de erfafscheiding wordt gezorgd, in de vorm van hagen en een poort aan de achterzijde voor toegang tot de tuin.

Naast een prachtige uitstraling, zijn de woningen natuurlijk voorzien van de laatste trends op gebied van duurzaamheid. De woningen worden verwarmd door middel van een luchtwarmtepomp. Dit zorgt ervoor dat de woningen compleet gasloos zijn.

Natuurlijk Wonen doe je in Beekvallei Lieren!

Veel aandacht voor details

Een inspirerende opgave om hier woningen te ontwerpen voor ons als architect. Op deze mooie plek in Lieren, omringd door dit prachtige landschap.

De uitdaging was om hele fijne woningen te ontwerpen die op een vanzelfsprekende manier aansluiten op de bestaande bebouwing. En die op een natuurlijke manier een verbinding aangaan met het omringende schitterende landschap. Woningen die, ook vanuit het landschap gezien, Lieren nog mooier maken.

We hebben ons laten inspireren door het soort gebouwen dat in deze omgeving past. De boerderijen, met hun lage goot en grote kap. De stoere boerenschuren met hun grote lange kappen. En aan de Veldbrugweg ook de burgerwoningen uit alle tijden.

De 30 woningen zijn speciaal voor deze locatie ontworpen. Heel zorgvuldig, om goed bruikbare plattegronden aan te bieden, met uitbreidingsopties en lettend op het vaak prachtige uitzicht.

We hebben veel aandacht besteed aan het zorgvuldig detailleren van de plannen en het uitzoeken van materialen die heel goed in de omgeving passen. We hebben echt prachtige bakstenen gevonden voor de gevels. En ook de kleurstellingen van kozijnen en gootboeien hebben we speciaal bij deze plek uitgezocht. Passend in de omgeving.

We hebben we de naast elkaar liggende woningen of blokken steeds verschillende gemaakt. In vormgeving, gevelindeling en keuze van het metselwerk.  Hierdoor versterken we het eigen karakter van het dorp. Kleinschalig en heel afwisselend.

We hopen dat u er wonend net zo van zult genieten, als wij gaan doen als we er trots langs rijden.

John van Dijk,

MTB Architecten

Ontwikkeling en realisatie

verkoopinformatie

Interesse in een woning?
Schrijf je in of neem contact op met Wilbrink Makelaardij.