Op de overgang van dorp naar landschap

Karakteristiek voor het dorp Lieren zijn de doorzichten tussen de bebouwing en de erven naar het achterliggende landschap. Dat is dan ook de basis van de inrichting van het project Beekvallei. Door de ligging van de woningen op de overgang van dorp naar landschap, heeft groen een belangrijke functie in dit plan.

De buurt heeft een open karakter met prachtige architectuur

Het groen is opgenomen in de planontwikkeling en neemt daardoor de woningen op in zijn omgeving. Vanuit het plan is een doorkijk naar de omgeving en het landschap. Vanuit de omgeving is het nieuwbouwplan opgenomen in de bestaande setting. De woningen worden zo bij het landschap betrokken. Er is gekozen voor een ‘brede struweelhaag’ als groene omzoming rond het plan en als erfafscheiding. Hierdoor krijgt de buurt een open karakter richting de ‘es’, het karakteristieke agrarische landschap. Daarnaast worden de woningen voorzien van hagen die worden aangebracht als erfafscheiding.

Om nog meer contact te maken met de groene omgeving, wordt er een klompenpad aangelegd richting de Nieuwe Voorweg in Lieren. Zo is het omringende landschap ook beleefbaar en bereikbaar voor de nieuwe bewoners van de Beekvallei.

Ontwikkeling en realisatie

verkoopinformatie

Interesse in een woning?
Schrijf je in of neem contact op met Wilbrink Makelaardij.